Как да закупим бързо ИТ техниката, от която се нуждаем?

В днешно време почти няма професия, в която да не се налага да се работи с ИТ техника. Няма и дом, в който да няма поне един компютър, лаптоп или таблет.

Технологиите са се превърнали в неразделна част от живота ни, това е факт. Факт е обаче, че както всяко нещо на този свят и ИТ техниката остарява, разваля се или просто идва време, в което е много по-удобно да се работи на лаптоп или ултрабук вместо на настолен компютър и искаме или не, се налага да помислим за покупка на нова техника.

И тогава започва обмислянето на варианти, които да ни помогнат да подновим техниката в офиса или в дома си възможно най-бързо и без да се налага да събираме с месеци пари.

Вариантите, които имаме пред нас са основно три: да се обърнем към банките и да поискаме потребителски кредит, да се обърнем към кредитните компании за бързи кредити online и да кандидатстваме за кредити за покупка на ИТ техника или да събираме една година пари, за да закупим компютъра, лаптопа или принтера.

Ако се спрем на първия вариант и се обърнем към банкова институция за потребителски кредит, трябва да сме готови да чакаме, да обясняваме за какво ни е нужен кредита, да подготвяме документи (а където се налага да търсим поръчители, които да гарантират за нас) и да си скъсаме нервите, докато чакаме да ни се обадят от банката, за да ни кажат одобрени ли сме или не за заема.

Вторият вариант, този с НБФИ предоставящи кредити, през последните години намира все повече почитатели, тъй като процедурата за кандидатстване за кредити за покупка на ИТ техника е изключително опростена и само за няма и час можем да получим отговор, да ни бъдат преведени парите и да закупим ИТ техниката, от която имаме нужда и която искаме да закупим и ползваме сега и веднага, а не след година.

Третият вариант без съмнение е най-практичното решение, но за да се събере една немалка сума, която е необходима за покупка на ИТ техника трябва да се лишаваме с месеци от някой други важни покупки.

Вариантите ни наистина не са малко и сами избираме най-удобния и подходящ за нас, но все пак, ако искаме да имаме възможно най-модерния лаптоп или компютър и да го ползваме веднага, най-приемливия вариант е да се доверим на кредитните компании, които могат да ни отпуснат бързо и без разтакаване с кредити до заплата за покупка на ИТ техника.

Как да закупим бързо ИТ техниката, от която се нуждаем?